I standardní BMW 3 je už delší než například BMW 5 (E 39) a fakticky se rovná "pětce" (E 60). Verze, kterou německá prémiová automobilka připravila pro čínský trh, je však ještě větší.

Konkrétně se vůz od předního po zadní nárazník natáhl o celých dvanáct centimetrů. To znamená, že celková délka čínské specifikace vozu dosáhla už 483 centimetrů. Většina z přidaných centimetrů se dostala do parametru rozvor, který je tak o jedenáct centimetrů větší a dosáhl bez čtyř centimetrů na tři metry. Díky tomu se cestující na zadních sedačkách budou moci těšit z výrazně většího prostoru pro své nohy.

ETA 02 Cabrio
Chcete retro BMW s moderní technikou? Everytimer Automobile má řešení

Po designové stránce čínská řada 3 se od "evropského" provedení prakticky neliší, povšimnout si můžeme snad jen o něco delších zadních dveří.

Prodloužená verze BMW 3Zdroj: BMW

Na fotografiích je verze 325 Li M Sport, která má pod kapotou dvoulitrový přeplňovaný zážehový čtyřválec s maximálním výkonem 184 koňských sil a maximálním točivým momentem 300 Nm. V Evropě je vůz s tímto motorem označován jako 320i.

Auto se bude vyrábět přímo v Číně, kde se postaví tradičním konkurentům, jako jsou prodloužené verze Jaguaru XE, Audi A4 a Mercedesu třídy C. V porovnání s nimi si BMW 3 vedlo na největším automobilovém trhu světa velmi dobře. Jen vloni se minulé generace "trojky" prodalo 130 000 exemplářů.

Novinka se dostane na trh v průběhu letošního roku.