Nejnovější špionážní fotografie zachytily při zimních testech rodinné provedení nového BMW řady 5, a to zcela bez maskování. To znamená, že premiéra dalšího plug-in hybridního modelu BMW je za rohem. Pokud popustíme uzdu spekulacím, je velmi pravděpodobné, že se elektrifikovaná novinka objeví už v březnu na ženevském autosalonu.

Praktičtější provedení elektrifikovaného sedanu BMW 530e iPerfromance se dalo čekat, neboť jde s přehledem o nejprodávanější plug-in hybridní model a verze kombi tento podíl na trhu ještě zvýší.

Společně s novu plug-in hybridní řadu 7, připravovaným PHEV modelem BMW řady 3 a elektrickými modely BMW i se BMW 530e Touring stane součástí široké nabídky elektrifikovaných BMW.

BMW 530e iPerformanceZdroj: BMW

Stejně jako v případě BMW 745e, také plug-in hybridní kombi BMW řady 5 nabídne ve srovnání s konvenčním provedením menší zavazadlový prostor, ovšem jeho objem se zmenší nepatrně. Značka BMW si velmi zakládá na tom, že elektrifikované verze disponují téměř totožnou úrovní praktičnosti, jako vozy poháněné spalovacími motory.