Spekulací kolem osmé generace legendární Corvette se v poslední době objevuje nepočítaně. Poté, co bylo potvrzeno, že nová generace bude mít motor uprostřed, se polemizuje nad případnými motorizacemi a jejich výkony, nad vzhledem a výbavou.

Teď se na amerických automobilových serverech šíří další informace, která je rozhodně více než zajímavá.

Člen fóra Mid Engine Corvette Forum vypátral, že Chevrolet si na všech velkých trzích (USA, Evropská unie, Velká Británie, Japonsko, Austrálie, Jižní Korea a Čína) zaregistroval jméno Zora, které je psáno velkými písmeny. Výše zmíněné trhy jsou klíčovým faktorem v úspěchu Corvette v boji proti silné konkurenci zejména z Evropy.

BMW 3 (2018) při testování na Nürburgringu
BMW prozrazuje první informace o nové "trojce". Masku zatím neodkládá

A co že má jméno Zora společného s Corvette? Víc než hodně. Zora Arkus-Duntov byl totiž šéf inženýr, který stál za zrodem první generace Corvette a v podstatě je otcem této americké legendy. Kromě toho byl také velkým zastáncem koncepce s motorem uprostřed, protože podle jeho tehdejší slov neměl automobil s motorem vpředu vedle evropských modelů s motorem uprostřed moc šancí na úspěch. Kromě experimentálního vozu XP-819 však Arkus-Duntov další verze s motorem uprostřed nepostavil a od vedení dsotal jasnou stopku.

Je možné, že jde o úplnou náhodu a Chevrolet prostě jen chrání jméno, které by rád použil v budoucnu, nicméně náhoda je to přinejmenším „podezřelá“, nemyslíte?