Od výroby prvního kusu letos v březnu tak pracovala výrobní linka Bugatti na sto procent a dokázala již potěšit sedmdesát šťastných zájemců o nové hypersportovní GT. Jen pro připomenutí, v Chironu tluče uprostřed uložený čtyřikrát přeplňovaný šestnáctiválec o výkonu 1500 koní (1103 kW).

Celkově Bugatti prozatím zvládlo dodat zákazníkům na 105 000 koní výkonu (77 227 kW). A pokud přihlédneme k udávané minimální ceně 65 milionů korun za pořízení Chironu, dohromady jde o sedmdesátku vozů za přibližně 4,5 miliardy korun. Vzhledem k možnostem mnoha příplatků ale bude suma výrazně vyšší.

Prakticky nový Favorit je k mání v Praze.
V Česku je na prodej takřka nejetá Škoda Favorit. Má dokonce i správnou barvu

Produkce bude nakonec limitována na 500 vyrobených aut, takže Bugatti má před sebou ještě dlouhou cestu a mnoho strávených hodin u produkce zbylých 430 vozů. V pořadníku je přitom nyní asi 230 zájemců o nové Bugatti, kteří už složili zálohu. Tento počet movitých lidí ale samozřejmě každou chvílí roste.

Vypadá to tedy, že v případě Chironu nebude mít Bugatti do budoucna takové problémy s prodejem svého hypersportu, jaké měla s předchůdcem, modelem Veyron, který byl v počtu 450 kusů vyráběn celých 10 let. Chiron je co do počtu zájemců už teď více populární než starý Veyron. Dle odhadů automobilky tak pojede linka v Molsheimu na plný plyn ještě celé tři roky.

Testování Fordu Ranger Raptor.
Ford chystá přiostřený pick-up Ranger Raptor. Co nabídne?

Z celosvětového hlediska pak nejvíce objednávek na Chiron přišlo z Evropy (43 procent), dále z USA a Kanady (26 procent), Středního východu (23 procent) a zbývajících 8 procent pochází z Asie a Austrálie.    

Nakonec ovšem produkce Chironu nejede tak plynuje, jak by se mohlo zdát. Nedávno totiž Bugatti potvrdilo svolávací akci pro vyrobených 47 vozů, u kterých by se mohly vyskytnout špatné sváry v úchytech sedaček. Jak taková svolávací akce Bugatti probíhá, o tom jsme psali níže.

Bugatti Chiron.
Bugatti svolává Chirony kvůli závadě. K majitelům pošle své „létající doktory“