Na první pohled se modernizované Camaro liší hlavně novou přední maskou, která ovšem stále vychází z odchozí varianty. Nové jsou LED světlomety, přístupy vzduchu v nárazníku jsou nyní větší a u výkonnější verze SS je část nárazníku začerněna s logem Chevroletu umístěným uprostřed.

Lehce přepracovaná je pak i záď Camara, kde se rovněž objevují nové LED lampy. V rámci designu přichází do nabídky i pár nových barev karoserie stejně jako nová 20palcová litá kola.

Uniklé fotky BMW M2 Competition.
BMW M2 Competition dostalo 410 koní. Na internet unikly první fotky

Interiér se zřejmě mnoha změn nedočkal a novinkou jsou hlavně prvky výbavy, třeba jako ambientní osvětlení, zpětné zrcátko fungující skrz parkovací kameru na zádi nebo nová verze infotainmentu disponujícího širší konektivitou. Fotky vnitřku však Chevrolet zatím nezveřejnil.

Po stránce techniky bylo upraveno osmiválcové Camaro SS, které nyní používá 10stupňovou automatickou převodovku, disponující funkcí kontroly startu (launch control) a takzvaným systémem „line lock“, díky němuž je pro řidiče snazší na místě protáčet zadní kola a efektně (a vlastně i efektivně) tak pálit pneumatiky. Výkon 6,2litrového osmiválce podle všeho zůstává na původních 455 koních (334 kW).

Základní varianta nyní označená jako Camaro Turbo 1LE pak dostala zbrusu nový čtyřválec o objemu dvou litrů, který produkuje 275 koní (202 kW) a 400 Nm točivého momentu. Což je ostatně stejný výkon jako u staré verze čtyřválcového modelu. Nový motor je tak hlavně úspornější a vychází vstříc nejnovějším emisním normám.  

Limuzína American Dream.
Nejdelší limuzína na světě měla vířivku i přistávací místo pro helikoptéru

Vyladěn byl ovšem také podvozek a elektronika jízdních režimů, společně s upraveným nastavením pro jízdu na okruhu, novými ukazateli dynamiky vozu a dalšími vychytávkami.

Do prodeje se modernizované Camaro dostane v USA v druhé polovině letoška. Ceny zatím nebyly zveřejněny. Zájemci v Česku zřejmě budou muset pochopitelně využít specializovaných importérů, jelikož oficiální zastoupení Chevroletu u nás již před několika lety ukončilo činnost.