Už jen tři týdny zbývají do otevření bran autosalonu v Los Angeles a  jak se zdá, mnoho evropských automobilek tuto výstavu bere velmi vážně. Jedná se o třetí největší automobilovou výstavu v USA a z velké trojky se nejvíc zaměřuje na mimoamerické značky. Také jde o jednu z nejstarších výstav na světě, když poprvé otevřela své brány už v roce 1907. Tohle jsou největší očekávané premiéry, nicméně ještě se může cokoliv změnit…  

Zdroj: Audi
 
Audi již před několika týdny potvrdilo, že do Los Angeles přiveze nový elektrický koncept, který se stane předobrazem zcela nového čtyřdveřového elektrického vysoko výkonného sedanu. Koncept e-tron GT se stane s největší pravděpodobností sourozencem Porsche Mission E.

Interiér Škoda Scala
Škoda mění interiér svých aut. První ho dostane Scala

 
Když už je řeč o Porsche, to přiveze zcela novou generaci ikonického modelu 911. Podle špionážních fotografií to vypadá zatím pouze na Carreru a vrcholné provedení Turbo. Hardcore modely GT2 a GT3 dorazí výrazně později. Generace 992 by vůbec poprvé měla být také elektrifikovaná v podobě hybridní verze.

Zdroj: Porsche
 
BMW dává jasně najevo, jak moc je pro něj americký trh důležitý. Kromě světové premiéry BMW X7 se na autosalonu představí také otevřenou verzi nového BMW řady 8, šestiválcové BMW řady 3 s označením BMW 340i a také koncept elektrického SUV Vision iNEXT.

Zdroj: BMW
 
Další mimořádnou světovou premiérou z pohledu evropského zákazníka bude také Mazda 3,která by měla dostat  revoluční motor kombinující princip zážehového a vznětového motoru SkyActiv-X. Pokud bude vypadat jako koncept Kai, máme se na co těšit.

Zdroj: Audi
 
Pozadu nechce zůstat ani Kia, která oznámila premiéru zcela nového modelu. Zda se však bude jednat o globální záležitost či výhradně americkou není známo. Jen doufejme, že nepůjde pouze o novu generaci Soulu. Ten se konkrétně u nás příliš velké oblibě netěší.

Zdroj: KIA