Plány na výrobu nové generace De Tomaso Pantera zveřejnila malá italská karosárna ARES Design, která se v současné době zabývá zakázkovou úpravou vozů, ale také výrobou vlastních konceptů.

Moderní interpretace Pantery se má přitom stavět rovněž v Modeně, původním domově značky De Tomaso. První grafické ilustrace nového vozu jsou už na světě a taky víme, jakou techniku bude auto využívat.  

Alfa Romeo 4C.
Alfu Romeo 4C čeká příští rok omlazení. Přinese upravenou techniku

Takzvaný Project Panther bude postaven na základu karbonového a hliníkového šasi z Lamborghini Huracán. Od něj bude také pocházet pohonná jednotka ve formě standardního 5,2litrového desetiválce o výkonu 610 koní (449 kW), spojeného s automatickou dvouspojkovou převodovkou.

Nutno podotknout, že tímto nová Pantera u fanoušků možná trochu klesne, neboť kouzlem starého modelu ze 70. let bylo právě spojení italského designu a americké techniky. Původní vozy totiž používaly osmiválce Ford. Nyní tak půjde vlastně jen o „převlečené“ Lamborghini.

Lamborghini Urus.
Lamborghini už se s novým Urusem chystá na Nürburgring. Chce být nejrychlejší

Karoserie znovuzrozené Pantery však úspěšně navazuje na originální tvary z minulosti a kombinuje moderní přístup s retro prvky. ARES Design dokonce plánuje uvést zpět na scénu vyklápěcí světlomety, přestože po vzoru současných aut je příď vybavena LED denním svícením.

Karosárna nyní pilně pracuje na aerodynamice vozu a zanedlouho ji čekají s modelem první nárazové testy. Zájemci ale nebudou čekat příliš dlouho. První vozy mají být dodány v druhé polovině příštího roku. Cena zatím nebyla zveřejněna.