Vedení Hondy nejprve vznik ostré NSX Type R nevyvracelo, následně plány zavrhlo a nyní se podle zdrojů z Japonska a australského magazínu Motoring máme vrátit na začátek a novou generaci nejvýkonnější NSX čekat už příští rok.

Informace je tedy nutné brát s nadhledem, a dokud neuvidíme alespoň oficiální ilustrace, je těžké spekulacím stoprocentně věřit. Navíc s pomyšlením, že po stránce prodejů si nová NSX bohužel nevede zrovna dobře.

Honda Civic Type R.
Honda vezme Civic Type R na slavné okruhy. Touží po rekordech

Nepotvrzené detaily o novince ale znějí velmi dobře. Zatímco standardní NSX používá 3,5litrový dvakrát přeplňovaný šestiválec spojený s elektromotory pro maximální výkon 581 koní (427 kW), provedení Type R by mohlo nabídnout až kolem 650 koní (478 kW).

K těmto číslům by pomohlo vypůjčení některých motorových částí ze závodní NSX GT3. Na rozdíl od ní se však čeká, že v Type R zůstane hybridní technika s elektromotory, vektorováním točivého momentu a dalšími vychytávkami. Závoďák totiž high-tech vymoženosti nepoužívá. V kalibrované podobě by tedy novinka měla i současnou devítistupňovou automatickou převodovku.

Nejrychlejší chata na světě.
Britský „chalupář" má nový rekord. Se svou motorizovanou kůlnou zvládl 162 km/h

Kromě těchto změn bychom samozřejmě očekávali aerodynamické úpravy na karoserii ve formě agresivnějších a funkčních nárazníků, difuzoru či pevného zadního křídla. Nepochybně by došlo i na odlehčování a široké použití karbonových dílů.

Na uvedení NSX Type R možná dříve poukazovaly i nové mřížky přístupu vzduchu, které si Honda patentovala prostřednictvím nákresů NSX již minulý rok. Nehledě na prototypy či muly, jež motorističtí paparazzi zahlédli testovat na Nürburgringu.