Pokud patříte mezi automobilové nadšence, jméno James Glickenhaus vám určitě něco říká. Jde o známého sběratele aut, který si ještě před několika lety nechával postavit od automobilky Ferrari speciální vozy pouze pro sebe. No a pak ho jednoho dne napadlo, že by se sám mohl stát takovou malou automobilkou. Vznikla spolčenost Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), která začala stavět supersporty pro podobně bohaté lidi jako je on.

Velkým překvapením je ale fakt, že se SCG rozhodlo pustit i do vod, ve kterých by ho nikdo nečekal. V plánu má totiž vyrábět luxusní a všeho schopný off-road, který by se měl postavit i na startovní pole slavných závodů Baja odehrávajících se v náročném terénu Kalifornského poloostrova v Mexiku.

Pro ně SCG chystá vozidlo jménem Boot. Na první pohled jde o extrémní stroj připomínající spíše vojenský speciál. K tomu má mimochodem blízko, protože si zákazník bude moci naspecifikovat obrněnou variantu, která odolá útoku samopalem nebo malým ručním granátem. I z toho se zdá, že cílová skupina nebude jen v USA.

Hledat bohaté bude muset bezesporu po celém světě, protože cena vozu začíná na poměrně nemalé sumě. Vyjde v přepočtu minimálně na 6,5 milionu korun a to bez daně. Zmíněné brnění pak přidá dalších 3,8 milionu korun navrch. Spekuluje se o tom, že při koupi vozu dostanete i startovací číslo na závody Baja.

Kola pro Bugatti Veyron nejsou právě levnou záležitostí
Lehce ojetá kola pro Bugatti Veyron stojí tolik jako dvě nejdražší Škodovky

SCG Boot by se mělo dostat do výroby během roku 2020. Aktuálně Glickenhaus ukázal jeho nejnovější verzi pro čtyři cestující. V plánu byla ale i třímístná varianta, kdy řidič sedí vpředu uprostřed a dva spolujezdci v vedle sebe za ním. Auto si prohlédněte v přiložené galerii.