Na konci července začne automobilka Nissan v Japonsku nabízet elektromobil Leaf také ve verzi Nismo. Zatím prozradila některé údaje o této variantě, která bude hrát na podobnou notu jako třeba konkurenční BMW i3S.

Vůz bude na první pohled hodně odlišný od klasického Leafu. Například dostane novou čelní masku, nový přední i zadní nárazník, jiné lišty kolem prahů a řadu červených lišt.

Nissan Leaf.
Nová generace elektromobilu Nissan Leaf už má české ceny. Levná není

V interiéru pak zákazníci najdou sportovní tříramenný volant, červené prošívání čalounění a třeba rovněž přístrojový štít s logem Nismo. Aby nikdo nemohl sportovní oddělení Nissanu osočovat, že jde pouze o vizuální odlišení, přistoupilo se třeba také k tuningu řídící jednotky motoru. Ta je vyladěna tak, aby umožnila rychlejší akceleraci, vůz dostal jiné tlumiče, osmnáctipalcová kola s pneumatikami Continental ContiSportContact, jiné nastavení elektronické stabilizace a progresivní posilovač řízení.

Nissan zatím neprozradil cenu, ani to, zda vůz bude k dispozici také evropským zákazníkům. Je ale pravděpodobné, že se tak stane po začátku prodejů s větší baterií s kapacitou 60 kWh.