Purosangue, tedy v překladu z italštiny "čistokrevný kůň" se bude nejspíše jmenovat nový model v nabídce Ferrari. Značka ho chystá na rok 2022.

Podobně jako ostatní konkurenti ze světa prémiových a sportovních značek, konstruktéři a designéři připravují pro tento model karosérii ve tvaru zvýšeného kupé se dvěma páry dveří na boku. Pohánět ho bude hybridní ústrojí, v němž spalovací motor spolupracuje s elektrickým agregátem.

První typy značek
První dopravní značky byly modré. A ty zákazové zavedli až před 80 lety

Auto bude postaveno na nové platformě připravené pro montáž motorů za přední nápravu a uložení převodovky k té zadní. Ta samožřejmě bude využita i pro další novinky. Jen pro období 2019 až 2022 značka chystá 15! novinek. Na konci tohoto časového úseku bude mít Ferrari již 60 procent svých vozů s hybridním pohonem.

Do budoucna výrobce se vzpínajícím se hřebcem ve svém znaku připravuje i další rozšíření svého záměru. Sice i nadále bude nabízet vozy se sportovním charakterem a luxusní "gétéčka", ale dosavadní třešničku na dortu v podobě limitovaných exkluzivních edicí doplní ještě řada "Ikona".

Její součástí se stanou automobily s ikonickým designem ve stylu minulých desetiletí, ale samozřejmě s naprosto soudobou technikou. Již se na ně těšíme!