Podobný scénář jsme vlastně zažili rovněž u konce výroby uzavřené varianty LaFerrari minulý rok. Tehdy maranellská značka plánovala vyrobit jen 499 kusů, přičemž následně zvládli postavit ještě jeden pětistý kus, který se vydražil za astronomických 7 milionů dolarů, tedy za v přepočtu asi 168 milionů korun.

Hodnota tohoto LaFerrari tak byla pětkrát vyšší než originální prodejní cena. Tyto peníze pak byly použity na následky ničivého zemětřesení ve střední Itálii.

Volant "Sayer" pro autonomní automobily.
Jaguar ukázal volant pro autonomní auta. Reaguje na hlas a funguje jako asistent

Podobně štědrou akci pro dobré účely chce Ferrari provést i nyní, jelikož nabídne k vydražení v aukčním domě RM Sotheby’s speciální 210. kus LaFerrari Aperta, který tuto modelovou řadu ukončí.

Konečnou cenu Aperty je těžké odhadovat, ale je vcelku možné, že překoná stejně unikátní kupé z roku 2016. I tentokrát peníze nepůjdou do kapsy nějakému boháči, ale charitě „Save the Children“, která peníze využije pro mezinárodní vzdělávací program.

Seat Leon Cupra R.
Seat ukázal výkonnější Leon Cupra R. Limitovaná edice má 310 koní

Poslední Aperta vyniká speciálním metalickým lakem Rosso Fuoco, doplněným o závodní pruhy v bílém metalickém odstínu Bianco Italia. Uvnitř je část interiéru polstrovaná alcantarou a obložená karbonovými vlákny, zatímco sedačky kontrastují červenými detaily a obšíváním.

Událost proběhne 9. září na testovacím okruhu Fiorano, a to v rámci aukce při příležitosti 70. výročí Ferrari. Na místě bude k mání mnoho dalších modelů z rozsáhlé historie značky. Má se jednat o jednu z největších aukcí vozů Ferrari vůbec.