Nyní je ale GT konečně mezi námi. Komplikovaný systém žádostí o koupi nového GT je uzavřen, Ford si vybral šťastlivce, kterým svůj nový supersport laskavě prodá a v kanadském Markhamu zavrčel první produkční kus. Linku za jeho volantem opustil viceprezident a technický ředitel Fordu Raj Nair.

Raj Nair si v souvislosti s GT stanovil pro rok 2016 hned dva cíle. Zaprvé chtěl, aby závodní verze nového vozu zazářila v Le Mans, tak jako prapůvodní GT40. Za druhé se snažil o to, aby první zákazníci dostali svoje auta ještě před koncem roku. Oba záměry se podařily, takže se úspěšní zájemci, kteří prošli přísným sítem výběrového řízení, mohou začít těšit.

Výroba nové generace Fordu GT byla zahájena.Zdroj: Ford

Někteří si však počkají. Z důvodu náročné výroby, při které se používá hromada komplikovaných karbonových dílů, stihne Ford pouze 250 vozů ročně.

Čekání se nicméně vyplatí, neboť každý vůz bude vybaven dvakrát přeplňovaným šestiválcem EcoBoost o objemu 3,5 litru, disponujícím výkonem přes 600 koní. Díky němu zrychlí GT z nuly na stovku za tři sekundy a rozjede se na rychlost přesahující 320 km/h.

Cena byla stanovena na 400 tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 10,4 milionu korun.

Zdroj: Youtube