S informacemi o chystané Fiestě RS přišel australský magazín Motoring, kterému detaily o rychlejší variantě hatchbacku nepřímo potvrdil během rozhovoru Leo Roeks, vedoucí sportovního oddělení Ford Performance pro Evropu.

Novinka by tedy rozšířila řadu hot hatchů značky Ford, ve které se nachází současná Fiesta ST a větší Focus RS. Pokud jsou tyto informace pravdivé, Fiesta RS by určitě zákazníkům nabídla ještě vyšší výkon. Ford by tedy musel dále vyladit svůj nový 1,5litrový přeplňovaný tříválec, který v ST produkuje rovných 200 koní (147 kW) a 290 Nm točivého momentu.

Ford GT.
Další majitel prodává svůj Ford GT, i když by neměl. Od výrobce mu hrozí žaloba

Případně by výrobce nasadil pod kapotu větší dvoulitrový čtyřválec, jenž by vyšší počet koní snášel asi lépe. K tomu se váže i údajné nahrazení manuální převodovky automatickou dvouspojkovou skříní.

Automat by přitom chtěl Ford použít jako volitelnou možnost i pro stávající Fiestu ST. Díky ní by určitě mohlo auto zase o chlup rychleji akcelerovat. Současný čas zrychlení z nuly na 100 km/h je 6,7 vteřiny.

Motoring zmiňuje, že na Fiestu RS se máme připravit už v polovině příštího roku. Ford už prý na této variantě začal pracovat.