Hodně futuristický vnější design má nový model značky Hyundai. Bude se nabízet jak v užitkové verzi se třemi nebo šesti sedačkami, tak v osobní variantě určené pro převoz devíti lidí a konečně rovněž v luxusní verzi Premium. Její interiér pak pojme sedm cestujících.

Na vzhled exteriéru i interiéru se podívejte do naší fotogalerie.

Hyundai, na rozdíl od řady jiných značek, zahájí prodej tohoto vozu již pár měsíců po premiéře. Tedy rovněž v České republice bude Staria k mání již ve druhé polovině tohoto roku.

Vůz měří na délku 5253 milimetrů, je široký 1997 milimetrů a má rozvor 3273 milimetrů. Výška je rovné dva metry. V případě zájmu o užitkovou verzi budou mít živnostníci, řemeslníci a přepravní firmy k dispozici nákladový prostor s objemem téměř pět metrů krychlových.

Hyundai Bayon
Hyundai má ceník SUV Bayon. Jak si stojí i proti Koně z vlastní stáje?

Vůz bude vždy pohánět vznětový turbomotor s objemem 2,2 litru a výkonem 177 koní. K němu se přiřadí buď šestistupňová manuální nebo osmistupňová automatická převodovka. V budoucnu mají přibýt další zatím nespecifikované pohonné jednotky. Pravdpědodobná je verze plug-in hybrid a možná také "čistě" elektrická.

Verze Premium pak obsauje prémiová relaxační sedadla, u nichž lze pomocí elektromotorů měnit sklon opěradla. Hyundai v tiskové zprávě slibuje, že i v případě, že budou sedačky nastaveny do relaxační polohy, bude za nimi ve třetí řadě dostatek místa. Tyto sedačky ve druhé řadě se navíc dají otáčet o sto osmdesát stupňů.

Dost místa na drobnosti

Pohodovou atmosféru na palubě má  vytvářet ambientní osvětlení, u něhož lze volit některou ze 64 možných barev. Audiosystém dodá značka Bose.

Bezpečnostní výbava může zahrnovat až šest airbagů a řadu asistenčních systémů. Například ten pro sledování vozů v mrtvém úhlu či autonomní nouzové brzdění.

Nonstop jízdu kolem Česka jsme zvládli za necelých 24 hodin
Čistě elektricky kolem Česka: Jak si vedl během 24 hodin Hyundai Kona Electric?

Na palubní desce se nachází centrální multimediální displej s úhlopříčkou 10,25 palce. Hyundai také slibuje dostatečné množství odkládacích prostor v interiéru, Ty jsou například v horním dílu strešní konzoly, ve spodní části přístrojové desky a v horní a spodní části středové konzoly.

Hyundai slibuje celkem osm možných parev pro laky karosérie a několik jedno i dvubarevných kombinací interiéru.

Ceny zatím zveřejněny nebyly.