Jmenuje se Radical Rapture a kupředu ho žene obyčejný benzinový čtyřválec, který najdete ve Fordu Focus. Motor EcoBoost s objemem 2,3 litru ale dostal pár pomůcek navíc. Jde například o nové turbodmychadlo a indukční systém. Výsledek? Výkon 350 koní a točivý moment 434 Nm. Řadí se šestistupňovou převodovkou ovládanou pádly pod volantem.

Radical vyrábí lehká auta a tak je zmiňovaná síla na takový vůz víc než dostatečná. Otevřený vůz bez možnosti nasadit střechu je určený primárně pro zábavu na okruzích, ale Radicalu se ho podařilo homologovat také na britské silnice. S vozem lze samozřejmě jezdit i na evropských cestách včetně těch českých.

První hybridní loď MS Roald Amundsen
Na vodu se vydá první obří hybrid. Loď může jen na elektřinu plout až hodinu

Na rozbitém asfaltu českých okresek vám ale s Radicalem asi dobře nebude. Auto má sice nastavitelné tlumiče, ale i ty vznikly se zaměřením na okruh. V kokpitu jsou dvě závodní sedačky s integrovanými opěrkami hlavy a vícebodovými bezpečnostními pásy. Malý LCD displej informuje o tom nejdůležitějším.

Firma ještě nezveřejnila cenu, ale v předprodeji se jí podařilo už sehnat i první zákazníky. Auto bude ještě letos jezdit ve Francii a Německu. Dodávky nových vozů začnou totiž už příští měsíc. Do té doby by mělo být jasno i v ceníku.