Velmi svalnatě se tváří malé SUV, které rozšiřuje nabídku značky Volkswagen v této kategorii již na pět modelů. T-Cross se zařadí pod zatím nejmenší T-Roc. Oproti němu je se svojí délku 411 centimetrů o dvanáct centimetrů kratší. Díky výšce necelých 156 centimetrů se tak cestující můžou uvelebit na sedačkách umístěných zhruba o deset centimetrů výše než třeba v Polu. Právě z tohoto vozu po technické stránce T-Cross vychází.

Vnitřní prostor má být velmi solidní. To i díky možnosti posouvat zadní lavici v rozsahu 14 centimetrů. Zavazadlový prostor má pak, v závislosti na pozici zadních sedaček, objem od 385 do 455 litrů.

SUV mánie zdaleka nekončí. Volkswagen s nimi má velké plány

Na interiéru není v podstatě nic překvapivého. Jeho linie i vybavení vycházejí také z modelu Polo. Jiné však budou dekory palubní desky a potahové látky čalounění.

Pod kapotu se budou montovat litrové přeplňované tříválce naladěné buď na 70 nebo 85 kW. Vrcholonou benzinovou motorizací je čtyřválec 1,5 TSI se 110 kW. Zájemci se můžou rozhodnout také pro turbodiesel 1,6 s výkonem 70 kW. Agregáty spolupracují buď s pěti nebo šestistupňovými manuálními převodovkami, v nabídce je i sedmistupňové DSG.

Výkon se přenáší výhradně na přední nápravu, verze 4x4 nebude dostupná. V Německu již je zveřejněna základní cena, která v přepočtu činí 464 000 Kč. V Česku se auto začne prodávat na začátku příštího roku.