Až dosud tu byla nejvýkonnější verze XE S, nabízející 340 koní (250 kW) z přeplňovaného šestiválce o objemu tří litrů. To samozřejmě vůbec není špatné, ale pohled ke konkurenci, kde BMW M3 nabízí 430 koní (317 kW) a Mercedes-AMG C63 dokonce 476 koní (360 kW), jednoznačně říká, že by to mohlo být i lepší.

Čtěte také: BMW do roku 2021 představí hromadu novinek. Podívejte se, co chystá

Přesně proto se začaly objevovat první zvěsti o tom, že Jaguar, potažmo jeho speciální divize SVO, chystá nové nejvýkonnější XE. To ponese přídomek SVR a podle všeho dostane kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu pěti litrů, známý třeba z Range Roveru Sport SVR nebo Jaguaru F-Type SVR.

Výkon by tedy poskočil na vpravdě brutálních 500 koní (372 kW) přenášených s nejvyšší pravděpodobností na všechna čtyři kola. Vůz bude dále o kousek tužší, karoserie bude širší a také zesílená, aby si poradila s novým výkonem. Chybět samozřejmě nesmí ani lepší brzdový systém doplněný ještě příplatkovými karbon-keramickými kotouči.

Čtěte také: Bugatti Chiron prý zvládne zrychlit na 400 km/h a zastavit pod minutu

Podle všech dostupných informací přijede nové nejsilnější XE v rámci faceliftu modelu, tedy někdy za dva roky. Nic z toho ale bohužel není potvrzeno samotnou automobilkou, takže musíme jen doufat. Každopádně by nás zajímalo, jak si inženýři z Jaguaru poradí s motorovým prostorem, do kterého se dosud usazovaly pouze čtyřválce a šestiválce.