Tato speciální edice nese jméno Chequered Flag, což v překladu znamená šachovnicová vlajka. Víceméně se jedná pouze kosmetické změny, které mají tuto edici odlišit od zbytku F-Type nabídky.

Na výběr je ze tří barevných provedení – červená Caldera Red, bílá Fuji White a šedá Carpathian Grey – a kupé varianta má navíc kontrastní provedení střechy. Edice Chequered Flag jezdí na unikátních 20palcových kolech z lehké slitiny, pod kterými se ukrývají červené brzdové třmeny. Změny završují speciální nástavce prahů z programu SVO.

Paní Zima přichází, připravte se na ni

Uvnitř se edice pozná podle čalounění kůží Windsor s kontrastním prošíváním. Stropnice je z černého semiše, volant dostal proužek značící 12 hodin pro lepší orientaci řidiče při rychlé jízdě. Středová konzole je vyvedena v hliníkovém provedení a prahové lišty a opěrky hlavy na sobě mají motiv šachovnicové vlajky.

K dispozici jsou tři motorizace. Základ tvoří 2litrový čtyřválcový motor s výkonem 300 koní, druhou alternativou je kompresorem plněný 3litrový vidlicový šestiválec ve dvou výkonnostních nastaveních – 340 a 380 koní. V nabídce je pouze automatická převodovka a pohon jak pouze zadní nápravy, tak všech kol.