Australský magazín GoAuto vyzpovídal šéfa australského Jaguar Land Rover Matthewa Wiesnera, jenž zcela jednoznačně napověděl možný příchod většího SUV modelu britské automobilky. Podle jeho slov jsou „všechny možnosti na stole“.

Jenže vznik velkého SUV od Jaguaru není tak jednoduchý. V zájmu automobilky totiž není, aby Jaguar kanibalizoval prodeje většího Land Roveru potažmo Range Roveru, takže se případný nový model musí do značné míry odlišit. Je tedy velmi pravděpodobné, že případné SUV nebude zase tak velké, a že vlajkovým modelem značky zůstane i nadále hlavně sedan XJ.

Jaguar I-Pace.
Elektrický Jaguar dostal klasickou mříž chladiče. Není jen pro parádu, co dělá?

Stejně jako v případě F-Pace tedy pravděpodobně dostaneme spíše sportovně laděné SUV, jenž přinese dravější design, elegantnější siluetu a celkově hravější naladění, než jaké známe z Range Roveru. Zjednodušeně řečeno, čekejme spíše adaptivní podvozek se sportovním módem, než vzduchové vaky zaměřené na komfort.

Kromě třetího SUV (nepočítáme-li elektrický I-Pace) začalo se potichu mluvit také o výrazně menším klasickém osobáku, zaměřeném proti Audi A3. Žádné oficiální informace však v tomto směru nemáme, takže nezbývá než čekat, co britská automobilka přinese.