Navenek si Picanto X-Line veze o hodně robustnější vzezření, než bylo dosud zvykem. Nové jsou oba nárazníky, pod kterými ční imitace ochranných plátů do terénu. Ochrany se dostalo i prahům a blatníkům, jež jsou po obvodu lemovány černými plasty. Naopak čistě kvůli vzhledu je zde zbarvení okolo mlhovek a mříže chladiče do zelenkavé barvy, kontrastující se zbytkem auta. Komu by se svítivě zelená nelíbila, může zvolit tyto prvky ve stříbrné barvě.

Potěšující je fakt, že oproti standardnímu provedení má Picanto X-Line o 15 mm vyšší světlou výšku, výsledkem je 156 mm. Vzhledem k pochopitelné absenci pohonu všech kol se ovšem jedná spíš o způsob, jak drobně zvýšit pozici řidiče a dopřát mu lepší výhled do okolního provozu.

Kia Sorento.
Kia ukázala omlazené Sorento s osmistupňovou převodovkou

Přece má však X-Line jednu zásadní věc navíc, a tou je motor. X-Line totiž spolu s připravovanou sportovně laděnou variantou GT-Line dostane nejvýkonnější verzi litrového tříválce 1.0 T-GDI.

Přímovstřikový turbem přeplňovaný motor disponuje slušným výkonem rovných 100 koní (73,5 kW), který dělá z X-Line a GT-Line nejvýkonnější Picanta v historii. Točivý moment motoru činí 172 Nm v rozmezí 1500 a 4000 otáček a z nuly na sto zrychlí malý hatchback za 10,1 sekundy. Spotřeba je podle měřícího cyklu NEDC stanovena na 4,5 litru na sto kilometrů.

Prvky interiéru, stejně jako výbava, zůstávají u X-Line shodné s běžným Picantem. Stále je tu třeba příplatkový sedmipalcový displej s navigací a propojením s mobilními telefony, parkovací kamera, bezdrátové dobíjení, asistent nouzového brždění AEB a další prvky.

Nové Picanto X-Line se objeví již za pár dní na autosalonu ve Frankfurtu a do prodeje jde prakticky ihned poté. Standardem je i nadále prodloužená záruka na 7 let - s omezením na 150 tisíc kilometrů.