Karma Automotive, kalifornský automobilový výrobce elektricky poháněných vozů vlastněný čínskou společností Wanxiang Group, v Šanghaji vystavuje trojici elektrifikovaných automobilů. Šanghajská trojice, kterou tvoří jeden sériový model a dva koncepty, ukazuje, co Karma představuje dnes, čím může být zítra a kam Karma směřuje do budoucna.

Jedna z premiér na stánku Hongqi
Seres, Leopard, Hama a mnoho dalších. Prošli jsme stánky autosalonu v Šanghaji

 
První studií je kupé Pininfarina GT, druhým je futuristicky vypadající koncept SC1 Vision Concept. Jedná se o elektrifikovaný roadster, který je stejně jako Pininfarina GT pravděpodobně postavený na základech modelu Revero GT. Výrobce uvádí, že koncept nejenže ukazuje budoucí designový jazyk značky, ale také veřejnosti představuje několik designových fines, které se už brzy objeví na produkčních vozech.
 
Bezpochyby jde o nejdramatičtější automobil, který kdy Karma představila. Uhlazený, aerodynamicky optimalizovaný tvar s plynulým přechodem mezi exteriérem a interiérem se nechal inspirovat ve světě aviatiky, jmenovitě závodním stíhacím letounem H-1 Racer z roku 1935.

Koncept Karma SC1 Vision ConceptZdroj: Karma
 
Uvnitř je koncept vybaven sítí 5G a humanoidním komunikačním systémem, který sdružuje dotykové, oční, hlasové a grafické rozhraní, které umožňuje dokonalou interakci řidiče s vozem. Koncept je také vybaven biometrickou identifikací řidiče a rozpoznáváním tváře.
 
O pohonném ústrojí nepadla v tiskové zprávě ani zmínka, ale s největší pravděpodobností jde o čistý elektromobil, a nikoliv o hybridní systém modelu Revero GT.