Před několika málo týdny Mazda zveřejnila video, ve kterém oznamuje příchod nové éry, která nastane v listopadu 2018. Na 15 sekundovém videu vidíme zadní partie hatchbacku, kterým nemůže být nic jiného, než nová Mazda 3. To Mazda nyní potvrdila uvolněnou fotografií, potvrzující, že nová Mazda 3 je už za rohem.

Nová Mazda 3 se tedy téměř jistě ukáže na nadcházející výstavě v Los Angeles, která své brány otevře na konci měsíce, konkrétně 28. listopadu. Ale vsadíme se, o co chcete, že oficiální fotky budou venku ještě před autosalonem.

Mazda představí novou „trojku“ hned ve dvou karosářských provedeních – pětidveřový hatchback a čtyřdveřový sedan. Žádné další informace nejsou k dispozici, nicméně je velmi pravděpodobné, že nová Mazda 3 bude vycházet ze slibného konceptu Kai. Jestli se tato spekulace potvrdí, půjde bezesporu o nejhezčí auto své kategorie. A pokud Mazda přihodí interiér ve stylu nové Mazdy 6, není se dál o čem bavit.

V Brazílii Nissan představuje koncept záchranné Navary

Nová Mazda 3 by měla dostat optimalizované pohonné jednotky SkyActiv a výrazně přepracovanou platformu předchozí generace. Pod kapotou nové Mazdy 3 by se také měl objevit zcela nový čtyřválec Skyactiv-X, který je odvozený od současného benzinového dvoulitru, ale přidává přeplňování kompresorem, a hlavně kombinuje prvky zážehového i vznětového motoru. Mazda tvrdí, že dokáže nabídnout až o třetinu nižší spotřebu a točivý moment srovnatelný se vznětovými motory.

Ve světě automobilové unifikovanosti je Mazda něco jako zjevení a my jen doufáme, že tento průkopnický krok Mazdě vyjde. Víc se dozvíme na konci listopadu.

Prozatím si v galerii můžete prohlédnout koncept Kai, ze kterého by nová „trojka“ měla vycházet.