Kolem sedadla řidiče pak budou ještě dvě místa pro spolujezdce. Auto tak nabídne netradiční konfiguraci 1+2 - přesně jako u McLarenu F1 ze začátku 90. let. V nabídce značky novinka nahradí vrcholný model P1, který už se prodává pět let.

Mnoho informací zatím k dispozici není, automobilka ale slibuje nejvýkonnější a nejrychlejší auto svojí historie. To ale neznamená, že máme očekávat rekordní časy na okruzích, McLaren se prý zaměří na "jinou rychlost". Na jakou přesně, ale zatím nepozradil. O výkon, který by měl překročit hranici 1000 koní, se postará hybridní pohonné ústrojí s přeplňovaným motorem.

McLaren F1.
Kolik stojí vlastnictví McLarenu F1? Tohoto majitele náklady donutily vůz prodat

Testovací mula, jejíž obrázky najdete v galerii, pak vychází z modelu 720S, má už ale třímístný interiér. McLaren ještě čeká několik měsíců vývoje a ladění, k zákazníkům by se totiž nový stroj měl dostat v roce 2019.

Projekt zatím nese označení BP23, které poukazuje na fakt, že auto bude striktně limitovaný zakázkový projekt, tedy "Bespoke Project". Číslo 2 má prý znázorňovat již druhý projekt speciální divize McLaren Special Operations (MSO), číslo 3 pak třímístné uspořádání.

McLaren plánuje vyrobit jen 106 kusů. A všechny exempláře už si zájemci rozebrali…