Jde sice oficiálně o koncept, ale produkční verze, která se ukáže už v průběhu léta, se příliš nebude lišit. Aby Mercedes-Benz vzbudil náležitou pozornost, vybavil koncept modelu GLB pořádnými terénními pneumatikami, střešní ližiny s dodatečnými světlomety a bočními nášlapy.
 
Vhledem se velmi podobá dřívějšímu GLK, které nahradil model GLC.

Budoucí verze Škody Kamiq pro Čínu
Škoda bude v mít v Číně další speciální variantu vozu Kamiq. Do Evropy nepřijde

Nový koncept měří 4,62 metru na délku a jeho rozvor dosahuje 2,82, což dovoluje třetí řadu sedadel. Výrobce uvádí, že dvojice sedadel ve třetí řadě není pouze nouzových, ale pojme dva středně velké pasažéry, které zde budu mít dostatečný komfort. Kromě toho jde o typického zástupce SUV rodiny Mercedes-Benz, což je evidentní především v oblasti palubní deky, která se téměř shodná s GLA. Kožené čalounění interiéru se však do sériové podoby nejspíš nedostane.

Mercedes-Benz GLB ConceptZdroj: Mercedes-Benz
 
Exteriér se vyznačuje množstvím prvků, které se rovněž do sériové výroby nedostanou. Ale kdo ví, protože GLB Concept vypadá opravdu dobře a už jsme byli svědky, kdy se koncepční auto pro svůj úspěch dostalo do výroby v naprosto nezměněné podobě. Navíc, některé prvky, jako například terénní pneumatiky BF Goodrich se 17palcovými koly z lehké slitiny, se mohou objevit na seznamu příplatkové výbavy.
 
Koncept pohání vznětový čtyřválec o obejmu 2 litry, jehož maximální výkon dosahuje 224 koní a 350 Nm točivého momentu. Hnací sílu na všechny čtyři kola posílá dvouspojková osmistupňová převodovka. Pohon 4Matic je vybaven třemi jízdními režimy.