Design konceptu se přitom poměrně zásadně liší od současných malých modelů třídy A, třídy B či kompaktního sedanu CLA. Právě vůči poslednímu ze jmenovaných vypadá Concept A Sedan jako přímý nástupce.

Koncept si bere designové prvky ze studie elektrického čtyřdveřového kupé Mercedes-AMG GT, kterou jsme viděli na letošním autosalonu v Ženevě. Přední část je tak rovněž vybavena nepřehlédnutelnou mřížkou chladiče, kterou Mercedes plánuje jako poznávací znak svých nových modelů.

Čtěte také: Elektrické kupé-SUV v Šanghaji ukazuje i Volkswagen. A také jako koncept

Přední světlomety skoro trojúhelníkového tvaru září fialově, protože jejich vnitřní struktura nese UV barvu, která je vystavena ultrafialovému světlu. Nárazník pak zaujme protáhlou mřížkou pro přístup vzduchu takřka po celé své délce.

Velice úzká zrcátka a kliky dveří zapuštěné do karoserie zajišťují lepší obtok vzduchu. Dále si můžete všimnout černě lakovaného „neviditelného" B sloupku a dvacetipalcových kol umístěných do poměrně širokých blatníků.

Čtěte také: Elektrická Škoda Vision E je konečně venku. Podívejte se

Zadní část konceptu nakonec připomíná současný model CLA, zde však přišly na řadu mnohem ostřejší hrany a trojúhelníkové světlomety, jež zasahují až do části pátých dveří a místa pro registrační značku.

Uvedení nové generace Mercedesu-Benz CLA se zřejmě odehraje v příštím roce.