Již čtvrtá generace tradičního SUV značky Merceds-Benz hlásí příchod. Automobilka zatím veřejnosti ukázala pouze náčrtky uspořádání interiéru, a nyní také pohled na poněkud zastřenou přední partii.

Zatímco interiér má být zcela nově koncipován, vzhled přídě příliš nepřekvapí. Zejména poté, co jsme mohli minulý týden vidět odhalený elektromobil EQC.

Mercedes-Benz GLE 2019Zdroj: Mercedes-Benz

Podstatnější je, že vůz opět v porovnání se svým přímým předchůdcem povyroste. Mělo by to být zhruba o osm centimetrů, což znamená, že délka vozu se dostane na hranici 4,9 metru.

Majitel palírny si postavil motorku spalující vodku

Mercedes zdůrazňuje, že veškerá technika bude zcela nová. Připouští pouze použití několika stejných šroubů. Německá prémiová značka se při konstruování novinky stažila vytvořit model, který bude plně konkurenceschopný s Range Roverem i co se týká terénních schopností. Proto modely se vzduchovým odpružením budou moci dostat i režim Offroad Plus, který zvýší světlou výšku o dalších padesát milimetrů, a za příplatek bude i redukční převodovka.

Podle dostupných verzí se nepočítá s AMG verzí GLE 43, bude ale k dispozici GLE 53 AMG, a pak samozřejmě také vlajková loď AMG 63 GLE.