Značka MINI slaví 60 let od představení původního Mini, které se vyrábělo až do roku 2000. Jedná se limitovanou sérii, přičemž počet kusů se liší podle jednotlivých trhů. Edice MINI 60 Years podle výrobce exkluzivním stylem vyjadřuje sportovního ducha značky.

Detroit 2019 přehledně: Autosalon letos patří velkým SUV a elektromobilům

Základní barvou je klasická britská Racing Green, ovšem alternativně jsou v nabídce černá metalíza Midnight Black, šedá metalíza Moonwalk Grey, stříbrná metalíza Melting Silver a modrá MINI Yours Lapisluxury Blue. Zvolená barva karoserie je kombinovaná se střechou a kryty zpětných zrcátek v provedení bílá Pepper White nebo černá. Nechybí ani „rychlé“ pruhy na kapotě a kola z lehkých slitin v provedení 60 Years Spoke.

Logo 60 Years se neobjevuje pouze na levém pruhu na kapotě, ale také na ozdobě okolo bočních směrových ukazatelů a na prahových lištách řidičových a spolujezdcových dveří. Uvnitř vozu lze logo spatřit také na pro tento model specifickém obložení interiéru, opěradlech sedadel vpředu a na volantu. Standardní výbava edičních vozidel zahrnuje sportovní kožený volant a sportovní sedadla čalouněná kůží MINI Yours Leather Lounge 60 Years v provedení tmavá Dark Maroon.

Edice MINI 60 YearsZdroj: MINI

Ve spojení s výbavovým paketem 60 Years Chili jsou vozy této stylové edice vybaveny například LED předními světlomety, LED mlhovkami a zadními LED světla v designu britské vlajky Union Jack. Uvnitř se zákazníci mohou těšit na režimy MINI Driving Modes a paket MINI Excitement Package. Součástí výbavy je také palubní počítač, automatická klimatizace, dešťový senzor a odkládací paket.