Přestože v Evropě se značka Genesis zatím moc neuchytila, v Americe se už jedná o zavedené jméno. A podle toho také mateřský Hyundai přitápí pod kotlem. Genesis loni představilo asi nejhezčí koncept roku, když do New Yorku přivezlo studii Genesis Electric Concept. Letos se znovu vytáhlo s vizí elektromobilu. A designově vpravdě parádní.  

Jedna z premiér na stánku Hongqi
Seres, Leopard, Hama a mnoho dalších. Prošli jsme stánky autosalonu v Šanghaji

Tentokrát však nejde o automobil luxusního segmentu, ale auto určené pro městskou mobilitu. A upřímně, při pohledu na tvary malého dvoumístného elektromobilitu značce Genesis fandíme, protože takhle pohledné auto má rozhodně právo na úspěch.
 
Genesis Mint Concept je spíše designovou vizí než technologickou. O pohonném ústrojí se neví téměř nic, tisková zpráva mluví pouze o dojezdu 350 km a 350kW nabíjení, které by akumulátor mělo dobít během doby, co vy budete nakupovat.

Koncpet dvoumístného elektromobilu Genesis Mint ConceptZdroj: Genesis
 
Uvnitř je vůz minimalisticky řešený, díky čemuž působí překvapivě prostorně. Nenajdete zde žádné obrovské displeje ani středový panel. Systémy vozu ovadáte pomocí jakéhosi tabletu, který se nachází uprostřed volantu. Po pravé i levé straně jsou umístěny dotyková kvazi tlačítka, kterými řidič přepíná mezi nastavením vozu, navigací či telefonem.
 
Přestože jde evidentně o studii, která se do výroby nedostane, už jen kvůli minimální bezpečnosti posádky, je potěšující, s jakou vehementností se Genesis rozjíždí.

V galerii se můžete podívat na dlaší fotografie newyorského konceptu Genesis Mint Concept.