S výrazně větší maskou chladiče, skrze kterou navíc prochází lišta s tradičním logem značky, se představila druhá generace oblíbeného menšího rodinného SUV Suzuki S-Cross.

Auto si ze všech úhlů můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Designéři japonské automobilky navíc vůz ozdobili "nekulatými" lemy otvorů pro kola z černého plastu, lištou opticky propojující světla na zádi a stříbrnými prvky na spodních okrajích obou nárazníků. Hlavní světla jsou užší a dodávají automobilu sportovní výraz.

Oproti minulé generace nabídne novinka lepší výbavu. Do ní patří například devítipalcový dotykový displej, rozměrné otevíratelné střešní okno, dvouzónová automatická klimatizace, posuvná loketní opěrka s uzavřenou schránkou, kamerový systém zobrazující okolí v úhlu 360 stupňů a řada asistenčních systémů. Například jde o varování před nechtěným opuštěním jízdního pruhu, systém pro sledování únavy řidiče, systém pro sledování mrtvých úhlů, rozpoznávání dopravních značek a adaptivní asistent s funkcí Stop&Go.

Suzuki Swace
Suzuki má po dvaceti letech kombík. Podobnost s Toyotou Corolla není náhodná

Opět bude vůz možné vybavit systémem Allgrip Select, který poskytuje volbu ze čtyř jízdních režimů (Auto, Sport, Snow a Lock), díky němuž je možné přepnout pohon všech kol do režimu, který odpovídá současné situaci pod koly vozu. Elektronika pak přidělí na zadní kola právě tolik točivého momentu, kolik je optimální. Navíc spolupracuje s ESP, řídící jednotkou motoru a třeba rovněž posilovačem řízení.

Kufr má objem 430 litrů

Pohonnou jednotkou zůstává turbomotor 1,4 Boosterjet, který je už vždy doplněný osmačtyřicetivoltovým mild-hybridním systémem. Elektromotor vypomáhá při zrychlování, kdy nejen vyhlazuje reakce a zlepšuje reakci agregátu na plynový pedál, ale rovněž šetří palivo.

Suzuki Swift 2020
Suzuki Swift je po faceliftu o více než padesát tisíc Kč dražší.A bude hůře.....

Výkon činí 95 kW, což je stejně jako u dosluhujícího modelu. Díky tomu se auto v případě verze s pohonem předních kol rozjede z klidu na stovku během 9,5 sekundy, "čtyřkolka" to zvládne za 10,2 sekundy. Maximální rychlost ve všech případech dosahuje 195 km/hod. Spotřeba se v závislosti na verzi pohybuje v rozmezí od 5,3 do 6,6 litrů.

Kapacita zavazadlového prostoru shodně jako dříve dosahuje 430 litrů, což je solidní hodnota, ovšem nikoli závratná. Shodné s předchůdcem  jsou i všechny další důležité rozměry. Tudíž na délku auto měří 4300 milimetrů, výška je 1585 milimetrů a šírka 1785 milimetrů. Rozvor dosahuje hodnoty 2600 milimetrů.

Auto, které vzniká v maďarské továrně Suzuki, se bude lakovat v osmi různých barevných odstínech. Na trh vstoupí v příštím roce.  Současné provedení v Česku aktuálně startuje na sumě 497 000 Kč. To nové začne na úrovni 508 900 Kč.