Seat se před časem rozhodl připravit pro své sportovní modely samostatnou značku Cupra. Prvním kouskem s novým logem na kapotě se stala Cupra Ateca, kterou jsme před nedávnem testovali na mezinárodní prezentaci. Teď je už jasné, že velmi brzy dostane sourozence. Jeho první fotka totiž unikla na web.

Model se bude jmenovat Cupra Terramar na počest známého závodního okruhu. První snímek odhaluje stylové linie karoserie, která zapadne do kategorie SUV-kupé. Auto navíc připomíná i další nový SUV model Seat Tarraco.

Auto poskytuje dostatek řidičské zábavy
První svezení s nejrychlejším autem z Česka: Ateca Cupra se povedla

Terramar by měl mít pod přední kapotou stejný motor jako Cupra Ateca. Požene ho tedy benzinový čtyřválec s dvoulitrovým objemem a přeplňováním, který dosahuje výkonu rovných 300 koní. Síla poputuje na všechna čtyři kola a k řazení poslouží dvouspojková automatická převodovka.

Šéf Seatu Luca de Meo před nedávnem naznačil, že Cupra by se mohla v budoucnu stát dobrou základnou také pro ekologické modely s tím, že plug-in hybridní systém je výhodný pro sportovně střižená auta. Nabídka motorů by se tedy do budoucna měla rozšířit.

Boční linie zcela odpovídá kategorii SUV
Seat ukázal své další SUV. Tarraco je a bude největší

Cupra Terramar by se na silnice měla vydat zřejmě ve druhé polovině příštího roku. Za další rok a půl či dva roky se pak objeví i jako standardní Seat. V tom případě už nabídne i tradiční paletu benzinových a naftových motorů, píše britský magazín Auto Express.