Délka čtyři a tři čvrtě metru, výška 1680 milimetrů a rozvor 2870 milimetrů. Tato čísla výmluvně charakterizují prostornost zbrusu nového modelu v nabídce značky Mazda.

Exteriér i interiér nového auta si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Automobil se nejprve bude nabízet ve verzi plug-in hybrid, přičemž souhrnný výkon ústrojí dosahuje 327 koňských sil a nejvyšší točivý moment je 500 Nm. Díky tomu (a pohonu všech kol) je pak zrychlení z klidu na stovku dosaženo během 5,8 sekundy.

Samotný elektromotor má výkon 136 koňských sil a díky jeho využití při spotřebovávání energie z baterie s kapacitou 17,8 kWh lze pouze na elektřinu ujet více než 60 kilometrů. Pokud řidič využije hybridní mód, pak po ujetí první stovky kilometrů zaznamená kombinovanou spotřebu pouze 1,5 litru na sto kilometrů.

Baterie navíc neomezuje velikost zavazadlového prostoru, jelikož je umístěna pod podlahu mezi obě nápravy. Do něho je tedy možno naložit celkem 570 litrů různých předmětů.

V okolí Barcelony jsem zkoušel dieselovou i benzinovou verzi vozu s pohonem všech kol
Jemné doladění krásky mezi SUV: Projeli jsme modernizovanou Mazdu CX-5

Jelikož je auto považováno za novou vlajkovou loď, jeho tvůrci věnovali patřičnou pozornost také kvalitě a zpracování jednotlivých částí interiéru. V něm je tak použito například javorové dřevo nebo vysoce kvalitní kůže napa. Na palubní desce je pak vidět také technika musubu, což je typicky japonský způsob spojování tkanin.

Už v základní výbavě je nová Mazda CX-60 velmi dobře vybavena. V ceně 1 293 690 Kč je tedy například už navigace, dvouzónová klimatizace, parkovací senzory nebo také bezdrátové připojení pro Apple CarPlay a Android Auto. Také poměrně obsáhlá sada asistenčních systémů, včetně třeba sledování mrtvých úhlů.

Ve vyšších výbavách nebo za příplatek pak zákazník získá třeba také kamery zobrazující celé okolí vozu, střešní okno, audiosystém Bose s 12 reproduktory či zásuvky na 230 Voltů dovolující zapojení spotřebičů s příkonem až 1,5 kW.

V dohledné době doplní Mazda další motorizace. Mezi nimi budou také šestiválcové agregáty.