Automobilka Rezvani Motors sice na trhu nepůsobí dlouho, ale už se stihla zapsat do povědomí všech, kteří fandí přestavbám Arielu Atom. Loni se Ferris Rezvani a Kam Hosn poprvé pustili do stavby terénního vozu, a už za rok se vytasili s armádně střiženým provedením.

Novinka ohromuje vzhledem i technikou. Armádní verze SUV modelu Rezvani Tank, stojící na základech generace JK Jeepu Wrangler Unlimited, může být volitelně vybavena brutálním 707koňovým motorem V8 z Hellcatu. Kromě toho má standardně neprůstřelná skla balistické odolnosti B7, termo noční vidění, vyztuženou přepážku mezi motorem a kabinou, zesílený podvozek, nebo třeba plynové masky pro všechny členy posádky.

Suzuki Jimny v terénu
Technická data nového Suzuki Jimny a další fotky. Je ještě menší než dříve

Standardní provedení pohání motor 6,4 V8, který disponuje i tak slušnými 500 koňmi, ale za příplatek lze Tank Military Edition vybavit výše zmiňovaným kompresorem přeplňovaným 6,2 V8 z Hellcatu. Cena příplatku za výkonnější motor není veřejně dostupná.

Uvnitř je Tank luxusně vybaven. Kožené sedačky s prošíváním, klimatizace, nejmodernější infotainment - to vše je součástí standardní výbavy. Rezvani Tank Militry Edition se základním motorem stojí necelých 300 tisíc dolarů, běžný model Tank s 285koňovým vidlicovým šestiválcem stojí polovinu.

První vyrobený kus, který vidíte v galerii, je už prodaný. Majitelem je zpěvák Chris Brown.