Už přes hranici 4,4 metru narostla právě odtajněná třetí generace vozu Nissan Qashqai. Tento zakladatel třídy crossoverů, tedy modelů s rysy hatchbacku i sportovně-užitkových vozů, se oproti předchůdci prodloužil o 35 milimetrů na celkových 4 425.

Zvětšily se rovněž další rozměry. Například na výšku auto měří 1635 milimetrů (+10), na šířku 1838 (+32) a rozvor se protáhl o rovné dva centimetry na 2666 milimetrů. Díky tomu je uvnitř více místa pro cestující. Také objem zavazadlového prostoru potěší. Zvětšil se o celkových padesát litrů.

Suzuki Swace je po delší době nový kombík v nabídce značky
Suzuki z Corolly, nový sporťák Nissanu po 12 letech: Automobilové novinky z Asie

I nadále zůstane pro zákazníky možnost pohonu všech kol. To v případě, že zvolí motorizaci 1,3 s automatickou převodovkou Xtronic. V této verzi má navíc vůz vyšší výkon (156 oproti 138) v základní variantě s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem výhradně předních kol.

Druhou možnou motorizací je hybridní ústrojí 1,5. To poskytuje výkon až 187 koňských sil. Dieselovým agregátům již definitivně odzvonilo.

Interiér je podle zveřejněných snímků o poznání kvalitnější než dosud. Dominuje mu displej multimediálního systému s úhlopříčkou až 12,3 palce.