Navenek koncept X-Trail 4Dogs od běžného X-Trailu asi nerozpoznáte. Jediným vodítkem je logo tří psů na pátých dveřích. Ale až po jejich otevření spatříte hlavní přednost této verze.

Namísto klasického zavazadlového prostoru byla zadní část upravena tak, aby nabídla co největší komfort pro převáženého psa.

Čtěte také: Pes se při nehodě může "změnit" v hrocha. Víte, jak jezdit s hafanem v autě?

Kufr je tak vypolstrován prošívanou kůží, najdete v něm misku na vodu a na žrádlo, pelech, dodatečné topení, kladku na uchycení postroje a dokonce desetipalcovou obrazovku, která je oboustranně propojena kamerou, takže vidíte, jak se váš pes vzadu má, a on na druhou stranu vidí vás v kabině…

Vzadu také najdete dvě přihrádky, které skrývají opravdu chytrou výbavu. V první je umístěna rozkládací sprcha a fén, tudíž můžete psa do auta ubytovat čistého a suchého. A v druhé přihrádce najdete rozkládací rampu, po které se bude psovi do auta nastupovat mnohem pohodlněji.

Čtěte také: Volkswagen Atlas Weekend má být ideální auto pro dobrodruhy

Nissan sice zatím neplánuje produkci X-Trailu 4Dogs jako takového, ale v budoucnu by rád nabídl více příslušenství právě pro majitele psů. Je tedy možné, že některá z vychytávek se nakonec dostane do katalogu příplatkové výbavy.

Zdroj: Youtube