Na diskuzním fóru IH8MUD se totiž objevil příspěvek, jehož auto tvrdí, že má důvěryhodné informace přímo od člověka z Toyoty. Věřit mu samozřejmě nemusíme, internet snese všechno, nicméně jeho informace jsou zajímavé.

Nejzajímavější novinka se týká motoru. Ačkoliv si všichni dosud mysleli, že se pod kapotou objeví řadový šestiválec z dílen BMW. To by samozřejmě dávalo smysl, neboť právě s BMW Toyota na vývoji sporťáku, který u bavorské značky nahradí aktuální model Z4, spolupracuje.

Skutečnost ale bude podle nových informací jiná. Supra totiž údajně použije zbrusu nový vidlicový šestiválec s turbodmychadlem, jehož výkon by měl přesáhnout 400 koní. Pravděpodobně bude mít objem 3,5 litru.

Koncept BMW Z4.
Koncept BMW Z4 oficiálně. Produkční verze se má objevit už příští rok

Bezesporu zajímavá a pro nadšence uklidňující je i informace, týkající se chystané ručně řazené převodovky. Je tomu totiž jen několik dní, co se na internetu objevily zvěsti, hovořící o výhradně automatické převodovce pro Supru. Manuál ale podle všeho nakonec bude, a to pro modely obou značek.

Hybridní varianta, o které se mluví už od první chvíle, potom přijde až v průběhu dalších let od uvedení a poslouží jako vrcholný model s nejvyšším výkonem. Detaily o ní jsou však zatím v neznámu.

Toyota Supra se na trhu objeví v průběhu roku 2019. Konceptu, naznačujícího podobu a vlastnosti produkčního modelu, se však dočkáme ještě letos. Podle všeho jej Toyota přiveze na autosalon v Tokiu v říjnu.

K mání je dále ještě pár informací, tentokrát o pokračovateli legendární Toyoty FJ Cruiser a další generaci modelu Land Cruiser. Fandové terénních Toyot však potěšeni nebudou. Přestože Toyota ukázala před nedávnem koncept FT-4X, pokračovatel hranatého FJ Cruiseru zatím není v plánu. Oproti tomu nový Land Cruiser řady 300 sice v plánu je, ale jeho uvedení na trh se zdrží ještě o několik let a přesné datum je neznámé.