Sedmašedesát tisíc korun bude muset připlatit ten, kdo se místo nového sedanu Audi A6 rozhodne koupit verzi kombi stejného modelu s tradičním označením Avant. Vyplývá to z ceníku, podle kterého budou účtovat tuzemští dealeři značky. Znamená to, že nejlevnější provedení této novinky přijde na 1 612 900 Kč.

Jedná se o verzi 45 TDI Quattro. Pod tímto označením se skrývá vůz, který pohání vznětový přeplňovaný šestiválec se zdvihovým objemem válců tri litry, výkonem 170 kW (231 koní), pohonem všech kol a automatickou převodovkou s osmi stupni.

Audi A6 Avant v jízdě
Nové Audi A6 Avant už lze objednávat. Ceny startují na 1,6 milionu Kč

Zmíněných 67 000 Kč je taxa účtovaná za větší kufr (má v základní konfiguraci objem 565 litrů), střešní ližiny, elektricky ovládané víko kufru a opěradla zadních sedadel rozdělená v poměru 40:20:40. Tyto prvky sedan pochopitelně nenabízí.

Jinak budoucí majitelé těchto vozu získají bez připlatku například dvouzónovou klimatizaci, vyhřívané přední sedačky, diodové světlomety, rádio i navigaci. Vůz jezdí na sedmnáctipalcových kolech z lehkých slitin. Za dvě vyšší výbavy, které se označují Sport a Design, se připlácí 65 000 Kč. Pak už auto má o palec větší kola, posádka si může užívat ambientní osvětlení a hovět si v elektricky nastavitelných sedačkách. Další odlišnosti jsou především v oblasti designových prvků jak uvnitř, tak i na vnějšku auta.

Audi A1 Sportback.
Audi představilo novou A1. Do prodeje zamíří jen s benzinovými motory

Kromě této dieselové motorizace se už nyní nabízí (o 85 000 dražší) výkonnější verze stejného turbodieselu, která poskytuje výkon až 210 kW). Později přibyde jak základní dvoulitrový vznětový čtyřválec (40 TDI), tak i zážehový přeplňovaný třílitrový šestiválec. Ten bude na kola posílat až 250 kW (340 koňských sil.