Jak s pohonem pouze předních, tak i všech čtyř kol se bude prodávat nová generace rodinného SUV značky Audi. "Předokolka" poháněná zážehovým přeplňovaným čtyřválcem 1,5 TSI s výkonem 110 kW přijde nejméně na 865 900 korun.

Jedná se o vůz vybavený šestistupňovou manuální převodovkou a dále například manuální klimatizací, rádiem s dotykovým displejem 10,25 palců, LED světlomety, sedmnáctipalcovými koly z lehkých slitin a zadní posuvnou lavicí rozdělenou v poměru 40:20:40.

Dále může řidič samozřejmě využívat solidní dávku bezpečnostních asistenčních a komfortních systémů, například asistenta pro jízdu ve zvoleném jízdním pruhu nebo tempomat.

Témeř 5 metrů dlouhý sedan skýtá dostatek pohodlí pro celou posádku
Test ojetiny: Pro koho je pět let staré Audi A6 se základní motorizací?

Nejlevnější exemplář Q3 s pohonem všech kol přijde na 970 900 Kč. Jde přitom o auto s motorem 2,0 TDI s výkonem  110 kW a šestistupňovou manuální převodovkou.

Momentálně nejrychlejší variantou je v současnosti 45 TFSI Quattro, v němž se pod kapotou nachází dvoulitrový přeplňovaný zážehový čtyřválec s výkonem 169 kW. I díky pohonu Quattro se auto rozjede z nuly na stovku během 6,3 sekund a na německé dálnici lze dosáhnout až 233 kilometrů v hodině. Zákazník za něj u dealerů zaplatí přinejmenším 1 100 900 Kč.

ABT se loučí se stávající Audi RS6. Finální edice dospěla k 735 koním

Dalšími dostupnými motorizacemi jsou v současnosti ještě výkonnější verze zmíněného dvoulitrového turbodieselu se 140 kW a slabší varianta dvoulitrového "benzínu" rovněž se 140 kW.

Při koupi vybavenějších verzí nebo za příplatek lze do vozu nechat namontovat například digitální přístrojový štít, dvouzónovu automatickou klimatizaci, elektricky ovládané víko kufru, vyhřívané sedačky, bezklíčkové odemykání či sportovní podvozek.