Na co se u nového Foresteru můžeme těšit? Tak v první řadě na novou a značně oceňovanou platformu Subaru Global Platform (SGP), na kterou už sází letošní novinky Impreza a XV. Oproti těmto modelům, sdílejícím stejnou karoserii, bude však Forester o poznání větší a samozřejmě i prostornější.

Technika ale bude do určité míry podobná. Stejně jako všechny nově příchozí modely Subaru obdrží i nový Forester docela jistě bezestupňovou převodovku Lineartronic, napojenou na čtyřválcové ploché boxer motory a samozřejmě i pohon všech kol. Z oblasti jízdních asistentů zde bude systém stereokamer EyeSight, sdružující varování před kolizí, adaptivní tempomat, udržování jízdního pruhu a další funkce.

Toyota GT86.
Proč Toyota GT86 a Subaru BRZ nedostanou turbo?

Z agregátů se pod kapotou objeví s největší pravděpodobností základní benzínový dvoulitr a dále možná i přeplňovaná šestnáctistovka, která má v kompaktním kombi Levorg výkon 170 koní (125 kW). Třeba ale Subaru překvapí a pro evropský trh vytáhne z rukávu nějakou zcela novou jednotku, či snad dokonce ostrou verzi. Tak či tak se ale časem docela určitě dočkáme i hybridního pohonného ústrojí.

Zbývá ještě otázka vzhledu. První fotografie koncové lampy neodhaluje příliš, ovšem podle některých zdrojů bude design nového Foresteru do určité míry inspirován konceptem VIZIV Future z roku 2015, který si můžete prohlédnout v galerii. Na finální podobu si ale musíme ještě pár dní počkat.