Octavia se na nich totiž ukazuje z dalších úhlů, které nové řešení přední části - tedy zejména čtyřokou tvář, dále také výraznější masku chladiče s nově ztvárněným žebrováním a nápadnější logo automobilky - představují z nové perspektivy.

Škoda Octavia.Zdroj: Škoda Auto

I když Škoda o modernizované Octavii už prozradila řadu informací, o změnách v nabídce motorizací zatím mlčí. Přesto se objevují zákulisní zprávy, že "oktávka" bude první škodovkou (a po modernizovaném Golfu druhým vozem z koncernu Volkswagen), která dostane úplně nový přeplňovaný čtyřválec 1.5 TSI.

Nová patnáctistovka má přitom v nabídce nahradit současné čtrnáctistovky a osmnáctistovky. Stane se tak ale postupně.

Agregát bude zřejmě k dispozici ve verzi s výkonem 150 koní (110 kW) a mělo by být možné jej spojit i s automatickou dvouspojkovou převodovkou.

Další spekulace se týkají rychlé verze RS. Ta by totiž mohla dorazit se silnějším motorem. Zatímco aktuální provedení s benzinovým přeplňovaným dvoulitrem má 220 koní (162 kW), po modernizaci by se výkon mohl posunout na 230 koní (169 kW) - tedy na stejnou úroveň jako u dnešní ostřejší varianty RS 230.

Možná podoba faceliftované Škody Octavia RS.Zdroj: X-Tomi Design

Kromě toho se ale prý chystá i verze RS 245, nástupce zmíněné RS 230 s předním diferenciálem a boohatší standardní výbavou, s výkonem zvýšeným na 245 koní (180 kW).

Otázkou zůstává, jestli se nárůst výkonu bude týkat i naftové varianty. Ta aktuálně nabízí 184 koní (135 kW).

A samozřejmě také nevíme, jak moc se Octavia RS změní vzhledově, Škoda totiž zatím ukázala facelift běžných motorizací. Jistou představu o podobě "eresa" s novou čtyřokou tváří si však můžeme udělat díky grafikovi, který si říká X-Tomi. Jeho vizualizace by se od reality nemusela příliš lišit.

Škoda Octavia je s odstupem neprodávanějším modelem české automobilky. Za 20 let od představení první novodobé Octavie v roce 1996 si vůz koupilo pět milionů zákazníků, z toho aktuální třetí generaci více než jeden milion.

Zdroj: Youtube