Corsa, plug-in hybridní verze Grandland X, Zafira Life a navíc ještě facelifty modelů Astra a Insignie. Tohle všechno měla podle dosud známých informací letos v plánu tradiční německá značka Opel.

Nyní ale zveřenila siluetu dalšího nového modelu. Respektive druhé generace menšího SUV Mokka. To už  nebude mít za jménem písmeno X, z čehož se dá usuzovat, že přijde o možhost pohonu všech kol. Je to ostatně logické, protože po technické stránce bude vůz vycházet ze svého francouzského sourozence, kterým je nový generace Peugetou 2008.

V zimních podmínkách se pohon všech kol hodí
Poprvé za volantem nejsilnějšího Opelu: GrandlandX Hybrid 4 má elektrickou sílu

Opel zatím bližší informace nezveřejnil (ty se dají očekávat až ve druhé polovině tohoto roku), protože na trh se má vůz dostat až v roce 2021, ale silueta na prvním snímku naznačuje sportovnější proporce než dosud.

Jisté je také to, že nejprve bude k dostání nová Mokka s čistě elektrickým motorem. V tom případě se dá očekávat aplikace baterie s kapacitou 50 kWh a dojezd lehce přes 300 kilometrů podle metodiky WLTP.

Zafira Life je příští novinka

Zatím nejbižším očekávaným modelem Opelu je Zafira Life. Tentokrát už to nebude speciálně vytvořený velkoprostorový vůz, ale pro přepravu cestujících přetvořená dodávka Vivaro. Ta je zase po technické stránce shodná s modely Peugeot Traveller a Citroën Space Tourer.

Opel šel cestou co nejnižší možné ceny, v základu nabízí tedy jediný motor.
Nový Opel Corsa už je k mání u dealerů. Mezi malými auty je spíše levnější

Následovat bude modernizovaná Insignia. Ta dostane jednak nové adaptivní světlomety a přepracovanou příď a jednak nové motory. Na vrcholu bude Insignia GSI, tentokrát ovšem se zážehovým přeplňovaným dvoulitrem s výkonem 230 koní. Pod kapotu běžných verzí se dostanou i další nové agregáty, včetně tříválcových turbodieselů.

Opel se tak na přelomu tohoto a příštího roku stane značkou, jejíž dealeři budou zákazníkům nabízet morálně velmi mladá auta, Vždyť kromě zmíněných čerstvě modernizovaných modelů Astra a Insignia budou nejstaršími aktuálně prodávanýými modely Grandland a Crossland. Ty přitom přišly na trh teprve v roce 2017. Vloni pak se začala nabízet nová generace modelu Combo a letos již zmíněná Corsa.