Desetitisíce fanoušků značky Opel mohly během setkání na závodním okruhu Oschersleben obdivovat také unikátní studii „O-Team Zafira Life“. Jak už název naznačkuje, tato studie je inspirována vanem GMC Vandura, který přepravoval hrdiny kultovního amerického televizního akčního seriálu “A-Team” z 80. let minulého století.

„O-Team Zafira Life” (kde “O” samozřejmě znamená Opel) má velká kola, přední ochranný rám, velké aerodynamické přítlačné křídlo a speciální barevnou úpravu.

Ještě větší překvapení se ale dostaví po nastartování automobilu. Tým konstruktérů divize OSV (Opel Special Vehicles), který obvykle připravuje předváděcí vozy a studie na výstavy, si pro základ verze “O” zvolil šestisedadlový model Zafira Life s dlouhým rozvorem v plné výbavě. To znamená také s turbodieselem o objemu 2,0 l, který  dává výkon 130 kW (177 k) a jeho nejvyšší točivý moment vrcholí na hodnotě 400 Nm.

Opel Corsa-e
Opel Corsa se ukazuje v nové generaci. A rovnou jako elektromobil

Jenže zvuk studie „O-Team Zafira Life” je naprosto jiný, než by této motorizaci odpovídal. To proto, že technici připravili akustický modul, který dokonale generuje zvuk benzinového motoru V8. Výfuková soustava dostala koncovku ve stylu OPC. Přídavný zesilovač o výkonu 800 W navíc promění interiér v koncertní síň.  

V televizním seriálu zvládá upravený van GMC řadu dobrodružných kousků, včetně dlouhých skoků. A proto i podvozek studie „O-Team Zafira Life” byl patřičně modifikovaný, aby vůz mohl jezdit vysokou rychlostí s maximální přesností: Konkrétně dostal sníženou světlou výšku, pneumatické pružiny (umožňují spustit vůz do parkovací polohy pomocí dálkového ovladače), kotoučové brzdy o průměru 380 mm se čtyřpístkovými třmeny na přední nápravě a 20-palcové disky BBS z lehkých slitin s pneumatikami Michelin Cup 2.

Uvnitř jsou ještě sportovní sedačky z modelu Insignia GSi. Veškeré úpravy byly schváleny zkušebnou TÜV, je tedy možné, že by vznikla i omezená série pro běžné zákazníky.

Jisté je, že i v této moderní verzi by si šéf týmu z televizního seriálu určitě zapálil doutník a pronesl legendární repliku: „Jsem rád, když se plán podaří!“