Nová generace 508 přinesla do modelové řady Peugeotu hromadu nových designových prvků a od dřívější generace se liší doslova zásadně. Je ovšem zbytečné rozebírat vzhled přídě, když hlavní novinky u kombíku začínají vzadu.

Záď 508 SW určitě zaujme poměrně širokými boky, ačkoliv linie bočních oken se dále od předních oken zužuje. Podobně jako u liftbacku jsou pak zadní LED světlomety schovány pod průhledným černým panelem, táhnoucím se přes celou šířku pátých dveří a zadního nárazníku.

Peugeot 205 GTI upravený firmou Labbé.
Úprava tohoto auta popírá jeho smysl. Na prodej je pancéřovaný Peugeot 205 GTI

Peugeot zatím neuvádí kompletní rozměry kombíku, ale víme, že na délku měří 4780 mm a na výšku 1420 mm. Vůči liftbacku je tedy jen o nějakých 30 mm delší a 24 mm vyšší. Co samozřejmě narostlo více, je objem kufru. 508 SW nabídne v základním stavu 530 litrů a při složených sedačkách až 1780 litrů. Pro srovnání, liftback disponuje kufrem o objemu 487 až 1537 litrů.

Uvnitř i kombík využívá milovaného i nenáviděného rozvržení i-Cockpit s velmi malým volantem, přes který se vrchem koukáte na digitální přístrojovou desku. Elegance se ovšem Peugeotu nedá odepřít a okolí 12,3palcového displeje infotainmentu můžete mít polstrované kůží, Alcantarou či dokonce obkládané dřevem.

Volvo V60.
Kombík, jak má být. Nové Volvo V60 zaujme praktičností a pohodlím

Z bezpečnostní výbavy je v nabídce třeba adaptivní tempomat, varování před srážkou s automatickým bržděním, udržování v jízdním pruhu, rozpoznávání dopravních značek a také systém nočního vidění. Pochopitelně nechybí konektivita s rozhraními Apple Car Play či Android Auto.

Nabídka motorizací pod kapotou by se neměla nijak lišit od liftbacku, takže očekávejme při uvedení na trh například benzinovou šestnáctistovku o výkonech 180 koní (132 kW) a 224 koní (165 kW), naftový čtyřválec o objemu 1,5 litru a výkonu 130 koní (95 kW) a rovněž dvoulitrový naftový čtyřválec naladěný na 160 koní (118 kW) nebo 180 koní (132 kW). V závislosti na motorizaci bude k mání manuální šestistupňová nebo automatická osmistupňová převodovka.

Později bude představen také plug-in hybrid o vyšším výkonu, plánovaný je na rok 2019.

Živou premiéru si nový Peugeot 508 SW odbude v říjnu na autosalonu v Paříži a do prodeje se dostane v lednu.

Zdroj: Youtube