Automobili Pininfarina s předstihem zveřejnilo další detaily ohledně jejich elektrického hypersportu PF0, který se představí na přehlídce krásy v Pebble Beach. Bohužel se představení uskuteční neveřejně a je vyhrazeno pouze pro ty, kteří o automobil projevili „výrazný zájem“. Automobilka uvedla, že tito lidí si budou moci prohlédnout model vozu v reálné velikosti, který nabídne ochutnávku jak z hlediska stylingu, tak použitých technologií.

Zdroj: Pininfarina

Co se designu PF0 týče, je inspirován nejznámějšími vozy studia Pininfarina, jakými byly Cisitalia 202 z roku 1947, 512S Modulo z roku 1970 a deset let starý koncept Sintesi.

Na soukromém odhalení zástupci Automobili Pininfarina sdělí také další informace ohledně interiéru. Podle oficiálních náčrtů bude PF0 mít kompaktní volant a malý digitální přístrojový štít. Po jeho stranách budou dvě dotykové obrazovky blíž nespecifikovaného určení.

Bugatti Divo
Bugatti Divo ukazuje siluetu. Podobá se konceptu Vision Gran Turismo

Design zůstává utajen, nicméně Automobili Pininfarina zveřejnilo, že elektrický hypersport zrychlí z 0-100 km/h za méně než 2 sekundy a pojede přes 300 km/h. Dojezd by měl být okolo 500 km.

Ručně vyráběný model PF0 vznikne v počtu 150 kusů a první majitelé se svezou už v roce 2020.

Zdroj: Pininfarina