Novinky přinesl anglický magazín Evo. Informace jim prý potvrdil zdroj přímo z motorsport divize Porsche, která je zodpovědná za závodní, ale také silniční GT modely. U nové 911 GT3 bude tedy na výběr mezi automatickou sedmistupňovou převodovkou PDK a manuální šestistupňovou variantou.

Porsche tak vyslyšelo fanoušky a po absenci u současné generace vrací manuální skříň zpátky do nabídky. Dočkat se máme i osvědčeného plochého atmosférického šestiválce o objemu čtyř litrů, který však projde dalšími úpravami a bude zase o trochu výkonnější. Opět můžeme čekat omezovač až při 9000 otáčkách za minutu.

Čtěte také: Porsche 911 GTS už má také turbodmychadla. A nabídne 450 koní

Nové informace se objevily také k 911 GT2 RS. Pohánět by ji měl dvakrát přeplňovaný plochý šestiválec o výkonu kolem 650 koní (478 kW), čímž by se stala nejvýkonnější produkční devětsetjedenáctkou vůbec.

Inženýři prý testovali i 700 koňovou verzi, ale měli problémy uchladit silně přeplňovaný motor. Proto konečné hodnoty výkonu trochu přiškrtili.

Čtěte také: Unikátní Porsche 959 jde do aukce. Cena bude astronomická

Nakonec se spekuluje i o ostřejší verzi Caymanu GT4, který by v rámci současné modelové řady dostal jméno 718 Cayman GT4 RS a derivaci stejného čtyřlitrového motoru jako v nové 911 GT3. Bohužel tyto informace zatím samotné Porsche nehodlá potvrdit ani vyvrátit.