Porsche má při představování nového modelu podobnou strategii, jako řada jiných luxusních automobilek. Nejdřív ukáže vybavenější verze a pak představí ty základní. Díky tomu konečně víme, kolik peněz musíme našetřit, abychom si vůbec mohli dovolit sednout za volant nového Porsche 911 Carrera. Vyjde na 104 655 eur, tedy přibližně 2,7 milionu korun. V ceně je i německé DPH.

Co za tu cenu dostanete? Předně parádní kupé, u kterého se ale očekává, že si připlatíte další peníze za celou plejádu výbavy. To hlavní se skrývá vzadu nad koly. Jde o plochý šestiválec o objemu 3,0 litru přeplňovaný dvěma turbodmychadly. Přes zbrusu novou automatickou převodovku PDK s osmi stupni posílá sílu 384 koní dozadu. Stovka nastane za 4,2 sekundy, se sportovním balíčkem Sport Chrono pak za rovné čtyři.

Britská policie byla zpočátku neoblomná
Bez potvrzení od majitele hrozí v cizině i sešrotování vozu: Příběh pana Hnitky

Automobilka předvedla i otevřenou verzi základní Carrery. Ta vyjde na 118 935 eur, tedy zaokrouhleno na tři miliony korun i s daní. U ní se dá očekávat slabší akcelerace zejména vzhledem k tomu, že je o něco těžší než varianta kupé.

Zájemci si budou moci vybrat z palety barev karoserie i interiéru. K dostání bude i systém PASM, kterým se ladí jízdní režimy. Auto stojí na kolech velikosti 20 a 21 palců. Jak bývá u Porsche zvykem je možné model již objednat. První vozy ale vyjedou na silnice až na začátku příštího roku.