Že BMW vyrábí jedny z nejlepších motorů na světě, o tom netřeba polemizovat. Stačí si vzpomenout, jaký motor roztáčí zadní kola legendárního McLarenu F1. Britský magazín Car Magazine nyní přinesl informaci, že BMW by mělo dodávat své motory pro Jaguar, který s outsourcovanou pohonnou jednotkou počítá pro příští generaci F-Type. Tento model má již před koncem výrobního cyklu, nicméně ohledně jeho nástupce je prozatím ticho jako po pěšině.

V případě Jaguaru F-Type by se konkrétně mělo jednat o dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec 4,4 litru, jenž nahradí stárnoucí 5litrový V8 s kompresorem původně od Fordu, který Jaguar používá i u Range Roveru. A právě tato značka by zmiňovaný motor měla montovat do vrcholných verzí svých modelů.

Nový F-Type vyjede na zcela nové platformě, ale o žádnou revoluci, co se umístění motoru týče, nepůjde, navzdory tomu, že šéfdesigner Ian Callum by nový F-Type rád viděl s motorem uprostřed. Nová hliníková platforma ponese motor i nadále vpředu. Při troše optimizmu by to mohlo naznačovat možnost dalšího sportovního modelu s motorem uprostřed.

Nová generace F-Type by měl být koncepce 2+2 a jeho hlavním konkurentem Porsche 911 a objevit by se měla v roce 2020. Kromě verze s motorem BMW se spekuluje také o elektrifikované variantě.