MINI uvolnilo sérii tří fotografií, na kterých jsou vyobrazeny detaily příští generace nejostřejšího provedení klasického MINI. Nadcházející verze JCW GP se objeví už příští rok a podle všeho se pod její kapotou objeví přeplňovaný čtyřválec, který BMW používá už v modelu BMW X2 M35i.

Přesný výkon není znám, ale mluví se o „stádu“ čítajícím výrazně více, než 300 koní, což by z tohoto modelu učinilo nejvýkonnější MINI všech dob. Nové MINI JCW GP by mělo vycházet z konceptu MINI z předloňského Frankfurtu. Tato slova potvrzuje minimálně zadní dvojdílný spoiler, který je velmi podobný koncepčnímu. Vypadá to i na centrálně umístěnou dvojitou koncovku výfuku, přestože koncept měl výfuk posazený výrazně výše v zadním difuzoru. Koncovky mají také daleko větší průměr.  

Koncept MINI JCW GP (2017)Zdroj: MINI

Žádné jiné podrobnosti nebyly zveřejněny, ovšem dá se očekávat, že okruhově zaměřená verze GP projde oproti standardními JCW výraznější odtučňovací kúrou. Samozřejmostí budou také výrazné úpravy podvozku a brzd. Ostatně ta předchozí zajela Severní smyčku za 8 minut a 23 sekund a MINI bude chtít s novým provedení JCW GP tento čas překonat.

Ostré MINI vznikne pouze v omezeném počtu třech tisíc kusů a oficiálně by se mělo ukázat už příští rok.