Jak by Kodiaq Coupé mohl vypadat, se snaží na základě dostupných informací "odhadnout" řada grafiků. Nově se svou vizí přispěchal maďarský šikula, který si říká X-Tomi.

Ten vůz vybavil skutečně velice dynamickým a nápadným designem. Zatímco příď zůstává prakticky stejná jako u běžného Kodiaqu, zbytek auta je výrazně atletičtější. Hlavním prvkem je samozřejmě splývavá střecha. Se stejným motivem ostatně pracovali a pracují další grafici, jejichž kreace si můžete prohlédnout v galerii.

Čtěte také: Škoda ukázala koncept Vision E. Jde o kupé-SUV budoucnosti

Několik nápověd k možné podobě Kodiaqu Coupé nám ale poskytla i samotná Škoda, která nedávno zveřejnila první obrázky nového konceptu Vision E. Jde totiž o elektrické kupé-SUV se sníženou zádí, který se představí na autosalonu v čínské Šanghaji.

O jeho výkon se starají dva elektromotory – jeden na každé nápravě. Celkový výkon činí 306 koní (225 kW) a Škoda o Vision E mluví jako o vůbec nejrychlejším vozidle svojí historie. Dojezd na nabití by se měl pohybovat okolo 500 kilometrů.

Právě Čína je v tomto příběhu o vzniku Kodiaqu Coupé důležitá, česká automobilka totiž nový vůz zatím potvrdila pouze pro tamní zákazníky. Věříme však, že v případě zájmu by výrobce auto nabídl i v Evropě.