Hlavně nepřitahovat pozornost. Diskrétnost je zde natolik svatá, že pro jistotu neznáme ani jméno firmy, která s britským zastoupením Škody Auto na obrněném Superbu spolupracovala. Obě společnosti pochopitelně chtějí v naprosté tajnosti ponechat i seznam případných klientů.

Mezi zákazníky se ale mají objevovat členové královské rodiny, politici a známí milionáři hledající špetku klidu.

Škoda Superb s dokódovanou výbavou.
Tento Superb umí věci, které by umět neměl. Jaké? A jak je to možné?

Na silnici byste totiž tento Superb bez problému přehlédli a nevěnovali mu více pozornosti. Uvnitř je však malou pevností, která zvládne posádku ochránit od možného útoku celu řadou zbraní i výbušných zařízení od AK-47 po granáty a TNT.

Kompletní pancéřování všech částí karoserie i podvozku je základem, včetně výbavy ve formě neprůstřelných oken a ventilačního systému, filtrujícího případný chemický útok.

Speciální runflat pneumatiky pak zajistí, že i po jejich prostřelení je auto z místa útoku schopno odjet bezpečně do úkrytu. Taktéž prý nechybí unikátní poklop k bezpečnému uniku z vozu. Kde se však přesně nachází, není blíže určeno. Obrněný Superb si má přitom ponechávat svou standardní praktičnost a prostornost interiéru.

Škoda Fabia Combi.
VIDEO: Rozborka. Takto vypadá Škoda Fabia rozebraná do poslední součástky

Mezi dalšími příplatky se objevují i skryté majáky a sirény, stejně jako vysílačka a přímé spojení jedním tlačítkem se záchrannými službami.

Taková výbava samozřejmě navýší celkovou hmotnost vozu, takže vylepšeno bylo i odpružení a brzdový systém vozu. Přesto je ale pod kapotou standardní dvoulitrový diesel o výkonu 190 koní (140 KW). Kolik ale přesně auto váží, Škoda neupřesňuje.

Škoda Rapid.
Škoda připravuje výrobu nástupce Rapidu. Už toho o něm víme docela dost

O voze jsme informovali již dříve, nicméně až nyní jej naplno představila sama škodovka, a to včetně propagačního videa níže. Na veřejnost se navíc dostala i přesná cena, která začíná na částce 118 688 liber. V přepočtu tedy asi 3,5 milionu korun.

Jen pro srovnání, nejdražší verze Superbu Combi u nás začíná na částce 927 900 korun. Za cenu obrněného Superbu byste tak například pořídili Porsche Panamera 4S Sport Turismo a ještě vám zbylo 200 tisíc na příplatkovou výbavu. Život má ale v tomto případě naprosto nevyčíslitelnou hodnotu.

Zdroj: Youtube